Sidevisninger i alt

fredag den 5. april 2013

DGSK Hovedprøve 5,6,7 April 2013


DGSK Hovedprøve



Opsummering 5-7 April
Antal slip : 13 stk.
Antal slip med store muligheder for fugle :5 stk.
Antal slip med fugl på terræn : 6 stk.
Antal hare situationer: 3 stk.
Antal rådyr situationer: 2 stk

Molly tildeles Knud P´s Talentpokal 1984

Pokalen, der er skænket af Knud Petersen, tildeles mest lovende unghundemne (naturtalent) på DGSK's hovedprøve efter dommernes frie skøn. Indstillet af af dommere Poul Erik Dahl & Knud V. Jensen efter prøverne fredag og lørdag.

Søndag 07.04.2013


Dommer :  Ulrich Stadelhofer
Terrænleder : Ole Darmann,
Område : Venslev - Hornsherred




Vejr: Lidt sol

Vind: 7-8 m/s fra Vest
Temp: 1-6 C

En god dag med muligheder for parhøns
Første slip på raps, Molly går bredt, flot, god stil og høj fart. Kan dog godt se på hende at der er to hårde dage i kroppen. Der rejses hare, men Molly kaldes fra og vender hurtig rundt og fortsætter hurtig sit søg. Hundene går desværre forbi parhøns som rejses af fører. Andet slip på raps, hvor Molly hurtig får sin første stramme stand og lader sig ikke forstyrre af makkerhund. Jeg går op og frem for at giver ordre, men hun går ikke helt "nemt" frem. Standen viser sig desværre at være tom! I samme slip kommer råvildt på areal og makkerhunden sætter efter og der skal kobles. Tredie slip meget kort for blot at tage lille stump mark. På Fjerde og sidste slip på raps stardig god flot stil med høj fart og bredt søg.

Alt i alt en god dag med én mulighed, ros til hunden fra dommer og feedback til fører om ALDRIG at røre hunden i stand på en prøve.

Lørdag 06.04.2013


Dommer : Knud V Jensen
Terrænleder : Carl Bent Kaas Hansen,
Område : Lammefjorden / Gislinge




Vejr: Sol
Vind: 2-4 m/s fra Nord vest
Temp: 1-7 C

En god dag med muligheder for fasan og parhøns
Første slip var meget langt på vintersæd og næsten igen vind. Molly går lidt stort og lidt for åbent til at starte med. Sidst i slippet ved skel står hun kort stand på fasan, men hun er alt for tæt på til det kan blive en situation og fasan letter. Andet slip er også på vintersæd langt slip uden fugle, men hare forsøger at drille, men Molly afviser og søger videre. Sidste og tredie slip på raps for at gå over i stub bliver dog kort, da der er gylle på stub. I skel mellem raps og stub får Molly færd og kort stand på parhøns, men makkerhund kommer til og høns letter.



Fredag 05.04.2013

Dommer : Poul Erik Dahl
Terrænleder : Jørgen Roediger
Område : Tuse / Kundby


Vejr: Sol
Vind: 3-5 m/s fra Nord øst
Temp: 3 - 8 C

En rigtig god lærerig dag med masser af fugle og muligheder.
Første slip på god stor forholdsvis flad græsmark. Molly går godt stort bredt søg. Slippet er langt. Andet slip stopper hurtigt 1-2 min. Molly går 40-50 m op til højre i vinden vender og kommer retur til mig sendes derefter til venstre og 20 m inde får hun færd og noget mere halebevægelse, makkerhunden kommer til og de støder parhøns. Jeg når ikke at reagere på Molly's færd! Tredie slip bliver også kort 5 min. Molly sendes afsted, men makkerhund vil dog lege og kort inden i slippet stopper dommeren, makkerhund bliver taget fra. Fjerde slip bliver kort Molly får stand ved år, men en kombination af meget uro grundet anden fører kalder på sin hund og min manglende erfaring gør at Molly slipper og løber videre, parhøns letter bag os. Femte slip på raps. Molly går i første del meget stort , men går flot i vinden, forsøger at holde hende ved krat langs å, da der er set parhøns. de letter dog i bagvinden unden nogen mulighed for hundene. Sjette slip på eng hvor der er set parhøns lande i høj bevoksning. I slippet sender Molly efter hare med jeg får råbt hende op og hun kommer fint retur. 
Efter langt slip kobles og på vejen retur lettes parhøns midt på engen.
En god lærerig dag! Jeg skal bruge hele arealet, selv overveje hvor der kan være fugl og reagere hurtigt når Molly viser tegn på stand.

Molly´s første stand

Ingen kommentarer:

Send en kommentar